Как да стана инфлуенсър?
instastarltd
октомври 04, 2021 InfluencerInstagram 0 Comment

10 стъпки как да стана инфлуенсър

Професията инфлуенсър може лесно да бъде определена като най-мечтаната. Всеки би искал да печели пари единствено чрез публикуване на снимки в Инстаграм. Въпросът обаче е как да стана инфлуенсър? Ние от InstaStar ще ти разкрием 10-те стъпки, чрез които всеки може да стане успешен инфлуенсър.

Стъпка №1. Избери тема на профила

За да стана инфлуенсър е необходимо Инстаграм профилът ми да се отличава от всички останали. Най-лесният начин това изискване да бъде постигнато е да избера конкретна тема на моя Инстаграм акаунт. Тя може да бъде спорт, гримиране, поезия, мода, здравословно хранене и т.н. След като избера тема по-голямата част от публикуваните от мен снимки трябва да бъдат свързани с нея. По този начин лесно ще мога да стана инфлуенсър на брандове, които предлагат продукти или услуги в съответната сфера.

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №2. Публикувай качествени снимки

За да стана инфлуенсър е необходимо всички публикувани от мен снимки в Инстаграм да бъдат с високо качество. Всеизвестен факт е, че хубавото съдържание привлича вниманието на по-голяма част от потребителите. Перфектният вариант е използването на фотограф, но разбира се, това не е на всеки по джоба. Оптимален вариант е използването на телефон с хубава камера, както и подобряване на цветовете на снимката с подходящ филтър.
Друго важно изискване към снимките е да бъдат едновременно уникални и обвързани с избраната от мен тема на профила. Например, ако съм избрал спорта като тема на моя профил, най-добрият вариант е да публикувам снимки от фитнес залата, от стадиона или игрището за тенис. Важно е винаги да се старая да публикувам оригинални снимки, които по-голямата част от потребителите в Инстаграм нямат. По този начин ще привлека към снимката по-голяма публика, което е основно изискване, за да стана инфлуенсър. Идеята е винаги да се отличавам от мнозинството. Така показвам, че в тази област аз съм по-добър и всички останали могат да разчитат на моите съвети.
Как да стана инфлуенсър?
Как да стана инфлуенсър?

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №3. Публикувай Story

Публикуването на Story придобива все по-голяма популярност сред потребителите на Инстаграм. Не малка част от тях преглеждат всички Story-та, публикувани от следваните от тях хора. За да стана инфлуенсър е задължително да публикувам често Story-та. Отново, както при снимките, е препоръчително Story-тата да бъдат качествени и обвързани с темата на моя профил.

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №4. Публикувай снимки в най-подходящия момент

За да стана инфлуенсър е необходимо да бъда активен в Инстаграм, но без да прекалявам. От една страна, не трябва да публикувам съдържание всеки ден по няколко пъти, тъй като по този начин може да отегча последователите си. От друга страна, не трябва да качвам прекалено рядко снимки, тъй като бързо ще бъда забравен. Най-добрият вариант е да си направя план, в който да разпределя в кои дни ще публикувам съдържание.
Важно е, също така, да качвам снимки в най-подходящите часове. При тях потребителите в Инстаграм са най-активни и по този начин качената от мен снимка ще бъде видяна от максимален брой хора.

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №5. Използвай най-подходящите хаштагове

Хаштаговете играят изключително важна роля при привличането на нови Инстаграм последователи. Чрез тях мога да насоча моите снимките директно към потребителите на социалната мрежа, които се интересуват от тяхната тема. Подбирането на правилните хаштагове обаче не е лесна задача. От една страна, те трябва да бъдат релевантни към темата на снимката и профила. От друга страна, те трябва да бъдат сред най-разглежданите хаштагове от потребителите в мрежата. За да стана инфлуенсър е задължително винаги да подбирам правилните хаштагове.
Как да стана инфлуенсър?
Как да стана инфлуенсър?

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №6. Пиши вдъхновяващи текстове под снимките

За да стана инфлуенсър в Инстаграм моите снимки трябва да бъдат вдъхновяващи. За целта текстът е изключително важен. Той трябва да бъде кратък, ясен и да провокира реакция. Най-добрият вариант е да предизвиква силна емоция върху потребителите, без значение дали тя ще е положителна или негативна. Най-лесният начин да стимулирам аудиторията ми е чрез въпроси.

Стъпка №7. Придобий голям брой последователи 

За да стана инфлуенсър най-важното изискване е да имам голям брой последователи в Инстаграм. Абсолютният количествен минимум е 10 000 последователи. Важно е обаче те да бъдат реални последователи, които в действителност проявяват интерес към съдържанието, което публикуваш в своя Инстаграм профил. Точно затова ботовете не са опция. Фалшивите последователи единствено изкуствено променят числото за Followers без да повишават активността в профила. Това означава, че ботовете няма да доведат до нарастване на гледаемостта на снимките, лайковете и коментарите в твоя профил. За да стана инфлуенсър, трябва да имам задължително висока активност в Инстаграм профила. Тя може да бъде осигурена единствено чрез реални последователи в Инстаграм. Преди да се обърне за реклама към определен инфлуенсър всеки бранд осъществява подробно проучване на профила. Чрез него брандът установява дали последователите са реални и активни. Ако се чудиш как брандовете могат да разберат дали имаш реални последователи или ботове, можеш да се запознаеш с нашите 5 стъпки за разкриване на Инстаграм профили с фалшиви последователи.

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №8. Проявявай лично отношение към последователите си

За да стана инфлуенсър трябва последователите ми да се чувстват близки до мен. Най-добрият начин е да отговарям на техните коментари под снимките ми, както и на техните лични съобщения. Колкото по-бързо го правя, толкова по-добре.
Как да стана инфлуенсър?
Как да стана инфлуенсър?

Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №9. Свързвай се с различни компании

След като изпълнявам всички предходни стъпки мога да се насоча към търсенето на брандове, за да мога да стана инфлуенсър. Най-добрият вариант е да се свържа с бранд в областта на моя профил, на който да си предложа рекламните услуги. Трябва да внимавам със стойността на заплащането, което ще поискам. То трябва да бъде релевантно на притежавания от мен брой последователи, както и на печалбата, която ще получи компанията благодарение на мен. Повече информация каква сума мога да поискам мога да намеря тук.

Стъпка №10. Имай търпение

В началото не всички брандове ще проявяват интерес към сътрудничество с мен. Трябва да имам търпение и не трябва да се отказвам. Единственият начин да стана инфлуенсър е да продължа да увеличавам своите последователи и да не спирам своя контакт с брандовете. По този начин постоянно ще увеличавам своите шансове. Когато успея да се наложа на пазара за инфлуенсъри, компаниите сами ще започнат да ме търсят.
Ако изпитвам трудности в придобиването на нови последователи, което е абсолютното изискване за да стана инфлуенсър, мога да се доверя на InstaStar. Благодарение на тях бързо мога да стана инфлуенсър, при това един от най-успешните в България. Не чакай, а действай!
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №1. Избери тема на профила
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №2. Публикувай качествени снимки
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №3. Публикувай Story
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №4. Публикувай снимки в най-подходящия момент
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №5. Използвай най-подходящите хаштагове
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №6. Пиши вдъхновяващи текстове под снимките
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №7. Придобий голям брой последователи
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №8. Проявявай лично отношение към последователите си
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №9. Свързвай се с различни компании
Как да стана инфлуенсър? – Стъпка №10. Имай търпение