фалшиви последователи в Инстаграм
instastarltd
септември 17, 2021 businessInfluencerInstagramMarketing 0 Comment

5 причини да не купувам фалшиви последователи

Водени от стремежа си да станат инфлуенсъри мнозина решават да си закупят фалшиви последователи или така наречените ботове. Заради по-ниската им цена ботовете често биват предпочитани пред органичното популяризиране в социалните мрежи, особено в Инстаграм. Тази практика обаче носи със себе си 5 големи риска.

1. Фалшиви последователи = малък брой лайкове

Когато си закупиш фалшиви последователи, автоматично профилът ти получава определен брой нови последователи. Всеки нов последовател обаче е изкуствено създаден профил, зад който не стои реален човек. Поради това не можеш да ангажираш своите фалшиви последователи със снимките, видеата и сторитата, които публикуваш. Това означава, че дори да си купиш много на брой фалшиви последователи няма да се повиши броят на посещенията на твоя профил. Броят на харесванията и коментарите на снимките ти също ще остане непроменен.

2. Фалшиви последователи = лоша репутация

Чрез закупуването на фалшиви последователи можеш лесно да навредиш на репутацията си. Притежанието на ботове, дори когато техният брой е малък, създава голям риск за реномето на всеки човек, особено на всеки един инфлуенсър. Следвайки нашите 5 стъпки за разобличаване на профили с фалшиви последователи в Инстаграм всеки може лесно да разбере,че имаш ботове. След това срамът за теб ще бъде голям.
фалшиви последователи
Защо да не купувам фалшиви последователи?

3. Фалшиви последователи=постепенно намаляване на последователите

Притежаваните от теб фалшиви последователи постепенно ще изчезнат. Купуването на ботове е против Общите условия за ползване на Инстаграм и всички останали социални мрежи, поради което се реализират периодични почиствания. Те се изразяват в следене на това кои профили са фалшиви (ботове) и след откриването им, те биват изтрити от платформата. Това означава, че ако си закупиш 10 000 фалшиви последователи в Инстаграм, постепенно техният брой ще намалява, като в един момент ще загубиш всички. По този начин макар да заплатиш на пръв поглед по-малка сума за ботове, вместо по-голяма за реални последователи в Инстаграм, тези пари ще бъдат на вятъра. В един момент закупените фалшиви последователи ще изчезнат и ще се наложи да реализираш нова покупка. Поговорката “евтиното винаги излиза скъпо” не е случайна.

4. Фалшиви последователи = опасност от изтриване на профила

Закупуването на фалшиви последователи в Инстаграм крие риск от изтриване на профила ти. Както вече беше споменато, ботовете са против общите условия за ползване на всички социални мрежи. Това крие риск от изтриване на твоя профил. Такива случаи се наблюдават вече и при някои публични личности в България.
фалшиви последователи
Защо да не купувам фалшиви последователи?

5. Фалшивите последователи са ненужни

Използването на фалшиви последователи (ботове) е лоша стратегия за развитие на бизнес профилите. Ако желаеш да продаваш продукти в Инстаграм например, имаш нужда от реални последователи, които да посещават твоята страница и да купуват рекламираните в нея продукти. Фалшивите последователи не могат да ти осигурят потенциални клиенти и нови продажби, тъй като зад тях не стоят реални хора.
Фалшивите последователи не могат да бъдат полезни и на инфлуенсърите. Фирмите, които използват инфлуенсъри за реклама на своите продукти, винаги търсят профили, които не притежават фалшиви последователи в Инстаграм. Преди избор на инфлуенсър всяка компания осъществява задълбочена проверка на активността в Инстаграм профила. Ако притежаваш ботове, активността в профила ти ще бъде ниска и със сигурност няма да бъдеш избран.

С какво се различават осигурените от Instastar реални последователи от всички фалшиви последователи?

1.Реални последователи от InstaStar = повече харесвания

Ние от InstaStar ще ти осигурим реални и активни последователи. Зад всеки осигурен последователи ще стои реален човек, който те е последвал от своя личен Инстаграм профил. Това означава, че осигурените от нас последователи ще виждат публикуваните от теб снимки, видеа и сторита. Това ще доведе до ръст в броя на лайковете и коментарите, които събират твоите публикации.
фалшиви последователи в Инстаграм
Защо да не купувам фалшиви последователи?

2.  Реални последователи от InstaStar = анонимност

Настоящите ти последователи няма да разберат за осигурените от нас нови последователи. За разлика от покупката на ботове, ние ще ти привлечем постепенно и органично последователи. Никой от твоите близки или приятели няма да се осъмни в истинността на твоята известност в социалната мрежа.

3. Чрез InstaStar ще имаш завинаги голям брой последователи

Осигурените от Instastar последователи няма да изчезнат, както ботовете. Механизмът на разработване на акаунти, който използваме, не е в разрез с правилата на Инстаграм. Поради това осигурените последователи няма да бъдат премахнати от социалната мрежа, а за твоя профил няма да има опасност от изтриване.

4. Таргетирани последователи чрез InstaStar

Всеки осигурен от нас последовател ще попада в определен от теб таргет. Когато купуваш ботове, нямаш опция да избереш характеристиките на своите нови последователите в Инстаграм. За разлика от това, ние от Instastar ще ти привлечем последователи с избрани от теб националност, пол, възраст и дори интереси.

А ти какво още чакаш? Свържи се с нас!

Фалшиви последователи = малко харесвания на снимките
Фалшиви последователи = лоша репутация
Постепенно намаляване на последователите
Фалшиви последователи = опасност от изтриване на профила
Фалшивите последователи в Инстаграм са ненужни
Реални последователи чрез InstaStar= повече харесвания
Реални последователи чрез InstaStar = анонимност
Чрез InstaStar ще имаш завинаги голям брой последователи
Таргетирани последователи чрез InstaStar