biznes-v-instagram
instastarltd
ноември 01, 2021 businessInstagram 0 Comment

5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

Ако си предприемач в каквото и да е област, нелепо е да пренебрегваш маркетинговия потенциал на Instagram. Чудиш се как Инстаграм може да помогне на твоя бизнес? Ето нашите 5 причини, заради които задължително трябва да развиваш своя бизнес в Инстаграм.

1. 1 млрд. потребители = 1 млрд. клиенти на твоя бизнес в Инстаграм

Към 2021 г. Инстаграм разполага с повече от 1 млрд. потребители. Това е огромно количество хора, които в своето ежедневие използват разнообразни стоки и услуги. Нещо повече,  80% от потребителите декларират, че поне веднъж са направили покупка на продукт или услуга, мотивирани от съдържание в Инстаграм. Ето защо силното присъствие на твоя бизнес в Инстаграм може да удвои онлайн продажбите ти.

2. Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ти гарантира по-голяма разпознаваемост

Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ще ти гарантира много по-голяма разпознаваемост на твоите продукти и услуги. За разлика от рекламите по телевизията и билбордовете, твоят Инстаграм профил може да достигне по-бързо до много повече хора. Ако например твоят бизнес Инстаграм акаунт разполага с 50 хиляди последователи, всяка публикация в него ще достига в рамките на минути до десетки хиляди потребители на социалната мрежа.
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

3. Възможност за директен контакт с клиентите

За разлика от бариерата, която поставя телевизионната реклама, Инстаграм ти дава възможност за директен контакт с твоите редовни и потенциални клиенти. Те могат по всяко време да разгледат продуктите, които предлагаш. Те имат възможност да ти отправят въпрос за цена, размер и качество, както и да направят онлайн поръчка директно чрез Инстаграм. В същото време ти имаш шанс чрез директния си контакт с тях да ги убедиш да закупят точно твоя продукт или услуга. Благодарения на директния контакт ор популяризацията на твоя бизнес в Инстаграм  можеш да генерираш многократно увеличение на продажбите си.

4. Рекламирането на бизнес в Инстаграм дава възможност за таргетиране

Инстаграм позволява благодарение на хаштаговете под твоите публикации да насочваш продуктите си директно към потребители, които се интересуват от тях. Нещо повече, всеки, който иска да закупи продукт от твоята област, може лесно да те открие и да се свърже с теб чрез Инстаграм. Това е безценна възможност, която можеш да получиш единствено чрез реклама на своя бизнес в Инстаграм.

5. Гарантирана бюджетност

Популяризацията в Инстаграм излиза на значително по-ниска цена в сравнение със скъпите телевизионни реклами и билбордове. В същото време обаче предлаганите от теб продукти и услуги могат да достигнат дори до по-многобройна аудитория и да генерират повече продажби благодарение на рекламата на твоя бизнес в Инстаграм.
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

6. Бизнес в Инстаграм = бизнес във Фейсбук

Инстаграм позволява да свържеш профила си с този във Фейсбук. По този начин можеш бързо ще превърнеш твоите клиенти във Фейсбук в твои Инстаграм последователи. Нещо повече, имаш възможността да публикуваш снимково и видео съдържание едновременно и в двете социални мрежи. Благодарение на това можеш да привличаш всеки ден многобройно количество нови потенциални клиенти.
Ако и ти искаш да развиеш своя бизнес в Инстаграм, InstaStar може да ти помогне. Ще получиш атрактивно съдържание, голяма публика и много потенциални клиенти. Свържи се!
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм
1 млрд. потребители = 1 млрд. клиенти на твоя бизнес в Инстаграм
Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ти гарантира по-голяма разпознаваемост
Възможност за директен контакт с клиентите
Рекламирането на бизнес в Инстаграм дава възможност за таргетиране
Гарантирана бюджетност
Бизнес в Инстаграм = бизнес във Фейсбук