Scroll to top

10 съвета за успешен бизнес в Instagram

За да имаш успешен бизнес е абсолютно задължително активното присъствие на твоя бранд в Instagram. Почти всичките твои потенциални клиенти са потребители на тази социалната мрежа. Ето защо създаването на бизнес профил в Instagram ще ти даде възможност да достигнеш до много хора по лесен и бърз начин. За да имаш успешен бизнес в Instagram е важно да управляваш профила си правилно. Ето защо ние от InstaStar, ти представяме нашите 10 стъпки за постигане на успешен бизнес в Instagram.

успешен бизнес в Instagram
Успешен бизнес в Instagram

1. Свържи профилите си в Instagram и Facebook

Свързването на профилите в двете най-активни социални мрежи в България е първата важна стъпка за постигане на успешен бизнес в Instagram. Това ще позволи снимките и видеата, които публикуваш в Instagram, да бъдат директно споделяни и във Facebook. По този начин лесно и бързо твоите Facebook приятели ще се превърнат в последователи на твоята бизнес страница в Instagram.

2. За да имаш успешен бизнес в Instagram добави информация за твоя бранд

Instagram предоставя няколко добри възможности, чрез които може да се подпомогне развиването на твоя успешен бизнес в Instagram. Специално за бизнес профилите е създадена функция за добавяне на бутони за изпращане на E-mail, за показване на местоположението на твоя офис, магазин или ресторант, както и посочване на твоя служебен телефон. Благодарение на тези опции ще предоставиш на последователите си в Instagram няколко допълнителни начина лесно да се свържат с теб при интерес към предлаганите от теб продукти и услуги.

Успешният бизнес в Instagram може лесно и бързо да създаде трафик към твоя уебсайт. За целта постави линк към твоя сайт в потребителската информация на твоя бизнес профил в Instagram. Ако твоят акаунт натрупа над 10 хиляди последователи, ще имаш възможност да поставяш линк и в твоите Story-та.

успешен бизнес в Instagram
За успешен бизнес в Instagram – постави линк

4. Публикувай снимки 

Публикувай често снимки на предлаганите от теб продукти и услуги, като се старай да изглеждат по най-добрия  начин. Направи снимката информативна – посочи какво представлява твоят продукт, как се използва, какви са неговите плюсове, какъв е неговият размер. Така лесно и бързо ще запознаеш своите последователи с характеристиките на продуктите, които предлагаш. Това е най-бързият начин да превърнеш своите последователи в редовни клиенти, създавайки успешен бизнес в Instagram.

успешен бизнес в Instagram
За успешен бизнес в Instagram – публикувай често снимки

5. Използвай #хаштагове

Задължително под всяка публикувана снимка в твоя бизнес профил в Instagram поставяй #хаштагове. Те трябва да отговарят на два критерия. На първо място, те трябва да категоризират продукта, който е на снимката. По този начин потребителите, които търсят именно продукт от твоя вид, ще те открият лесно. Например, ако публикуваш снимка на продавано от теб червило, сложи под снимката #червило. Така всички дами, които търсят в Instagram червило, ще открият точно теб. Но това не е достатъчно. На второ място, използваните от теб #хаштагове трябва да са сред най-търсените в социалната мрежа. Така твоята снимка ще има възможност да привлече по-голям брой последователи, които да се превърнат в твои клиенти. Това е и най-лесният начин за създаване на успешен бизнес в Instagram.

6. Публикувай видеа и Story-та

Възползвай се от всички функции, които предлага Instagram. Освен задължителните снимки, препоръчително е да публикуваш в своя бизнес профил видеа и Story-та. Старай се чрез тях да покажеш предлаганите от теб продукти в действие, за да могат твоите потенциални клиенти да видят, че те биха им били полезни.

7. За успешен бизнес в Instagram – промотирай

Instagram дава възможност на бизнес профилите да промотират своите публикации директно чрез Instagam. Персоналните акаунти могат да спонсорират своите снимки единствено чрез рекламните инструменти на Facebook. Възползвай се от тази опция, като това ще ти позволи да спечелиш още по-голяма публика и да имаш наистина успешен бизнес в Instagram.

8. За успешен бизнес в Instagram – използвай инфлуенсъри

Рекламирай допълнително твоя бизнес профил и предлаганите в него продукти с помощта на инфлуенсъри. Нека те да разкажат на твоите и техните последователи за ползите от предлаганите от теб продукти. Така ще привлечеш не само много нови последователи, но и голям брой нови клиенти. Единствено чрез привличането на нови потребители към твоя профил, можеш да създадеш успешен бизнес в Instagram.

 успешен бизнес в Instagram
За успешен бизнес в Instagram – довери се на инфлуенсъри

9. Отговаряй на запитвания

Добрата комуникация с последователите е основно изискване, за да имаш успешен бизнес в Instagram. Задължително отговаряй на запитванията на всички твои последователи. Това се отнася както за въпросите чрез лични съобщения, така и за коментарите под снимките. Най-често твоите последователи ще ти отправят въпроси, свързани с размера и цената на предлагания продукт. Предостави им исканата информация, като не забравяй, че в този момент имаш директен контакт с потенциален клиент. Това означава, че имаш лесна възможност да убедиш този човек да закупи твоя продукт. Не забравяй, основната ползва от успешния бизнес в Instagram са новите продажби!

10. За успешен бизнес в Instagram – наблюдавай анализите

Instagram дава на своите бизнес профили още една допълнителна функция. Благодарение на нея можеш  ежедневно да следиш статистиките на твоя акаунт. Тя ще ти покаже през изминалата седмица с колко са нарастнали твоите последователи, колко е висока тяхната ангажираност, какви е тяхната възраст, пол и местоположение, в кои дни и часове снимките имат най-голям успех, какъв брой от твоите последователи са кликнали на линка към твоя сайт, колко потребители са посетили Instagram профила и т.н. Цялата тази информация може да ти помогне да развиваш профила си по най-добрия начин, за да създадеш успешен бизнес в Instagram.

успешен бизнес в Instagram
За успешен бизнес в Instagram – следи анализите

Ако и ти искаш да имаш успешен бизнес в Instagram, ние от InstaStar можем да ти бъдем полезни. Най-голямата трудност при развиването на успешен бизнес в Instagram е привличането на нови последователи. Ние ежемесечно ще популяризираме твоя бизнес профил, гарантирайки ти определен брой нови, реални и активни последователи всеки месец. Те ще отговарят на определените от теб изиквания за пол, възраст и националност. По този начин ние ще ти осигурим не просто последователи, а клиенти за твоя успешен бизнес в Instagram.

Свържи профилите си в Instagram и Facebook
За да имаш успешен бизнес в Instagram добави информация за твоя бранд
Постави линк към твоя сайт
Публикувай снимки
Използвай #хаштагове
Публикувай видеа и Story-та
За успешен бизнес в Instagram – промотирай
За успешен бизнес в Instagram – използвай инфлуенсъри
Отговаряй на запитвания
За успешен бизнес в Instagram – наблюдавай анализите

Post a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *