Scroll to top

Какво представлява професията инфлуенсър в Инстаграм?

Изразът „инфлуенсър в инстаграм“ става все по-използван в нашето ежедневие. Мнозина го посочват като своя професия, а други като любимо хоби.

Какво обаче означава да си инфлуенсър в инстаграм?

Инфлуенсър идва от английската дума „influence“, която означава „оказвам влияние“. На практика т.нар. инфлуенсър в инстаграм е човек, който има много силно влияние върху хората в социалната мрежа инстаграм. Той постига това благодарение на притежанието на голям брой инстаграм последователи, които не само се интересуват от неговия живот, но и се влияят от неговото мнение.

инфлуенсър в инстаграм
Моден инфлуенсър в Инстаграм

Може ли дейността на един инфлуенсър в инстаграм да бъде професия?

Категорично отговорът е да! Да бъдеш инфлуенсър в инстаграм е безспорно една от най-желаните професии в днешно време. Това се дължи на изключително високото заплащането на повечето инфлуенсъри в инстаграм, което бива постигнато с минимални усилия. От всеки инфлуенсър в инстаграм се изисква едно – да публикува снимки и видеа в своя инстаграм профил. За мен това звучи като идеалната работа, но

как точно инстаграм инфлуенсърът печели пари?

Влиянието на рекламите по телевизията и промотирането на снимки в социалните мрежи нямат вече толкова силен ефект, както в миналото. Всеки от нас е по-склонен да приеме препоръка от уважаван от него човек, каквито са следените от нас инфлуенсъри в инстаграм. Например аз редовно следя инфлуенсър в инстаграм, който дава съвети за правилно хранене и здравословен начин на живот. В случай, че той препоръча в своя снимка или видео определена хранителна добавка, със сигурност бих се доверил на препоръката и ще си закупя продукта. Именно заради това влияние, което притежава всеки един  инфлуенсър в инстаграм, все повече компании залагат на тях като средство за повишаване на продажбите. Много брандове търсят инфлуенсъри в инстаграм, на които заплащат определена сума, за да рекламират техния продукт.

инфлуенсър в инстаграм
Инфлуенсър в Инстаграм

Аз мога ли да стана инфлуенсър в инстаграм?

До скоро всички инфлуенсъри в инстаграм бяха известни личности като певци, актьори, спортисти, писатели и модели. През последната година се наблюдава силен ръст в броя на инфлуенсърите в инстаграм, които са т.нар. „обикновени“ хора. Нещо повече, най-скъпо платеният инстаграм инфлуенсър в света е Кайли Дженър. Тя стана известна именно в социалната мрежа. Безспорната кралица на инстаграм получава по 1 милион долара за публикуването на рекламна снимка на продукт в своя инстаграм профил.  През 2019 г. тя стана най-младия милиардер в света. Постижение достигнато именно заради дейността си като инфлуенсър в инстаграм.

Как да се превърна в инфлуенсър в инстаграм?

Всеки може да бъде инфлуенсър в инстаграм. От теб се изискват само две неща: 

1. Притежание на голям брой последователи в инстаграм;
2. Публикуване на съдържание, което ангажира техния интерес.

инфлуенсър в инстаграм
Повече последователи, за да бъдеш инфлуенсър в Инстаграм

Ако имаш желанието да бъдеш инфлуенсър в инстаграм, но все още не разполагаш с голям брой последователи – ние ще ти помогнем! А ти какво още чакаш? Свържи се с нас и се наслади на най-приятната професия!

  1. Какво обаче означава да си инфлуенсър в инстаграм?
  2. Може ли дейността на един инфлуенсър в инстаграм да бъде професия?
  3. Как точно инстарам инфлуенсърът печели пари?
  4. Аз мога ли да стана инфлуенсър в инстаграм?
  5. Как да се превърна в инфлуенсър в инстаграм?

Post a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *