Scroll to top

Как да имам повече последователи в Инстаграм?

За да имаш повече последователи в инстаграм не e нужно да разполагаш с широк кръг от приятели и познати. Точно обратното, наличието на голям брой последователи винаги води до количествено разширение на твоя социален кръг. Големият брой последователи ще ти осигури нова доза одобрение, нови приятели, нови възможности, а защо не и нов, много по-приятен начин за печелене на пари.

Но как да имам повече последователи в инстаграм?

Вече не е нужно да си фотограф, модел, спортист, музикант или пътешественик, за да имаш десетки хиляди последователи. За да притежаваш повече последователи в инстаграм са ти необходими 2 неща – желание и следването на няколко лесни стъпки. Ето най-важните от тях:

1. Определянето на тема на профила води до повече последователи в инстаграм

За да спечелиш повече последователи в инстаграм, е необходимо твоят профил да се отличава от останалите. За тази цел е препоръчително твоят акаунт да има конкретна тема, с която да бъдат свързани по-голямата част от снимките и видеата, които публикуваш.

повече последователи в Инстаграм

Например, актуална тема за инстаграм профили е здравословният начин на живот. Ако избереш нея, трябва да публикуваш предимно снимки на здравословната храна, която консумираш и на себе си докато тренираш.  По този начин голяма част от потребителите, интересуващи се от спорт и здравословно хранене, биха проявили интерес към твоя инстаграм акаунт и биха станали твои последователи. Когато придобиеш голям брой последователи лесно би могъл да рекламираш хранителни добавки, спортни дрехи или фитнеси.

2. За да имаш повече последователи в инстаграм, трябва да публикуваш качествени снимки

Ако качваш посредствени снимки не би могъл да спечелиш повече последователи в инстаграм. Това не означава, че всяка снимка, която публикуваш, трябва да бъде като извадена от конкурс по фотография. Важното е снимката да притежава тези 3 елемента:

  • Да е с хубави цветове;
  • Да предизвиква емоция;
  • Да показва нещо уникално.

повече последователи в Инстаграм

За целта винаги използвай филтрите на инстаграм. По този начин ще подобриш цветовете на снимката, доближавайки я до тези на професионалните фотографи. Не забравяй – качествените снимки винаги действат като магнит за нови последователи в инстаграм.

Важно е да качваш оригинални снимки, каквито не биха имали твоите последователи. Преди да публикуваш снимка на храна или залез, се замисли по какъв начин можеш да я направиш отличаваща се от стотиците други снимки с подобно съдържание.

За да спечелиш нови последователи в инстаграм снимките, които публикуваш, трябва да предизвикват някаква емоция у потребителите. Тя може да бъде радост, тъга, страх, глад, възхищение – характерът на емоцията е без значение, важно е нейното наличие.

3. #хаштагове = повече последователи в инстаграм

Ролята на #хаштаговете е огромна при откриване на повече последователи в инстаграм. Чрез тяхното използване можеш да насочиш твоите публикации към хора, които се интересуват от тяхната тема. Важно е обаче да не използваш безразборно всякакви #хаштагове. Поставяй единствено такива, които са подходящи за съдържанието на снимката, както и такива, които са най-често търсени в инстаграм.

Истината е, че дори и да публикуваш качествени снимки с определена тематика, те няма да достигнат до повече последователи в инстаграм, ако не използваш правилните #хаштагове.

повече последователи в Инстаграм

 

4. Устойчив ръст на последователи с постоянна активност 

За да спечелиш вниманието на голям брой последователи в инстаграм не е достатъчно само да публикуваш, от време на време, качествени снимки с определена тематика. Нужно е да бъдеш постоянно активен, като по този начин ангажираш своите последователи. Важна е обаче мярката. Не публикувай прекалено често, за да не отегчиш своите фенове. Не качвай снимки и прекалено рядко. Последователите в инстаграм лесно могат да забравят своите инфлуенсъри и да намерят нови.

5. Публикувай често Story-та, за да ангажираш вниманието на повече последователи в инстаграм

За да ангажираш вниманието на повече последователи в инстаграм е необходимо не само да публикуваш качествени снимки. Трябва да пускаш често и Story-та в своя инстаграм профил. Съдържанието отново трябва да бъде уникално и силно въздействащо.

Колко повече последователи в инстаграм мога да имам?

Ако следваш тези стъпки, можеш да увеличиш с до 20% броя на твоите последователи. За да имаш обаче над 5 хиляди последователи сме ти нужни InstaStar. Ние можем да ти осигуряваме до 500 нови, реални и таргетирани инстаграм последователи всеки месец.

А ти какво още чакаш? Разгледай нашите пакети!

  1. Определянето на тема на профила води до повече последователи в инстаграм
  2. За да имаш повече последователи в инстаграм, трябва да публикуваш качествени снимки
  3. #хаштагове = повече последователи в инстаграм
  4. Устойчив ръст на последователи с постоянна активност
  5. Публикувай често Story-та, за да ангажираш вниманието на повече последователи в инстаграм
  6. Колко повече последователи в инстаграм мога да имам?

Post a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *