Scroll to top

5 причини да развия своя бизнес в Instagram

Инстаграм разполага с повече от 1 млрд. потребители. Това е огромно количество хора, които в своето ежедневие купуват разнообразни стоки и услуги. За разлика от рекламите по телевизията дигиталната реклама достига директно до хората при това много бързо. Това доведе до рязък ръст на бизнес профилите в Инстаграм. В рамките на по-малко от година тяхната бройка се увеличи с 10 милиона. Днес общият брой на бизнес профилите е повече от 25 милиона, като с всеки изминал ден те нарастват. Екипът на InstaStar ти представяме 5 причини, заради които и ти трябва да развиваш своя бизнес в Инстаграм.

biznes-v-instagram

1. Бизнес в Инстаграм – бърза резултатност

За разлика от рекламите по телевизията и билбордовете, тази в Инстаграм може да достигне много по-бързо до голям брой потребители. Ако например профилът на твоя магазин разполага с 50 хиляди последователи, всяка публикувана снимка на твой продукт ще достига в рамките на минути до огромно количество потребители. Нещо повече, социалната мрежа дава възможност за допълнително промотиране на публикациите ти, чрез което можеш да достигнеш до още по-голям брой хора.

Бързи резултати с твоя бизнес в Instagram

2. Бизнесът в Инстаграм дава възможност за директен контакт с клиентите

За разлика от бариерата, която поставя телевизионната реклама, Инстаграм ти дава възможност за директен контакт с твоите редовни и потенциални клиенти. Те могат по всяко време да разгледат продуктите, които предлагаш, да ти отправят въпрос за цена, размер и качество, както и да направят онлайн поръчка. В същото време ти имаш шанс чрез директния си контакт с тях да ги убедиш да закупят точно твоя продукт или услуга.

3. Рекламирането на бизнес в Инстаграм дава възможност за таргетиране

Инстаграм позволява благодарение на хаштаговете под твоите публикации да насочваш продуктите си директно към потребители, които се интересуват от тях. Нещо повече, всеки, който иска да закупи продукт от твоята област, може лесно да те открие и да се свърже с теб чрез Инстаграм.

4. Развиването на бизнес в Инстаграм може да бъде бюджетно

Промотирането на снимки в Инстаграм, както и осигуряването на нови последователи, излизат на значително по-ниска цена в сравнение със скъпите телевизионни реклами и билбордове. В същото време обаче твоите продукти могат да достигнат до по-голяма аудитория.

бизнес в истаграм

5. Бизнес в Инстаграм = бизнес във Фейсбук

Инстаграм позволява да свържеш профила си с този във Фейсбук. По този начин не само бързо ще превърнеш своите приятели във Facebook в твои Инстаграм последователи, но и ще можеш да публикуваш едновременно и в двете социални мрежи снимки и видеа за своите продукти и услуги. Това ти дава възможност да печелиш още повече нови клиенти.

Ако и ти искаш да развиеш своя бизнес в Инстаграм, екипът на InstaStar можем да ти помогнем. Ще ти осигурим атрактивно съдържание, голяма публика и много потенциални клиенти. Свържи се с нас!