фалшиви последователи в Instagram
instastarltd
юни 18, 2021 InfluencerInstagram 0 Comment

Как да разбера дали имаш фалшиви последователи в Instagram?

Кой не би искал да има голям брой последователи в Instagram? Тайно или открито всеки от нас копнее да бъде известен. Водени от този стремеж все повече хора се обръщат към услугите на маркетинг агенции, които осигурят последователи в Instagram. Ефективното популяризиране на профили, което привлича реални последователи в Instagram, е на по-висока цена от фалшивите последователи Instagram. Поради това някои решават да си закупят по-евтините фалшиви последователи в Instagram – т. нар. ботове. 

Какво представляват тези фалшиви последователи в Instagram?

Фалшивите последователи в Instagram (ботове) са изкуствено създадени профили, зад които не стои реален човек. Това означава, че когато някой си купи определен брой ботове, той изкуствено ще промени цифрата за Followers. На практика обаче, този потребител не е нито известен, нито голям брой хора проявяват интерес към неговия живот. Възможно е дори неговите истински последователи в Instagram да са по-малко на брой от твоите. За да не бъдеш заблуждаван, ние от InstaStar ти представя 5 начина, чрез които да разбереш дали някой има фалшиви последователи в Instagram.

фалшиви последователи в Instagram
Фалшиви последователи в Instagram

1. Рязък ръст в броя последователи в Instagram

Ако някой си купи фалшиви последователи в Instagram, те автоматично ще се добавят в Instagram акаунта, променяйки автоматично числото за Followers. Например, ако твой приятел, който в продължение на година има около хиляда последователи в Instagram, изведнъж е придобил 11 хиляди, това означава само едно. Твоят приятел със сигурност си е купил 10 хиляди фалшиви последователи в Instagram.

2. Много последователи в Instagram, но малко лайкове

Ако някой профил има много голям брой последователи в Instagram, но снимките в него имат малко харесвания, това е ясен знак, че профилът има фалшиви последователи в Instagram. Фалшивите последователи в Instagram са изкуствени профили, зад които не стоят реални хора. Поради това след закупуването им няма да нарасне броят на хората, които виждат публикациите в профила. На практика това означава, че харесванията на снимките на моя приятел с 11 хиляди фалшиви последователи в Instagram ще останат същите на брой, както когато той имаше само хиляда последователи.

фалшиви последователи в Instagram
Фалшиви последователи в Instagram

3. Много последователи в Instagram, малко коментари

Освен харесванията на снимките, няма да се увеличи и броят на коментарите под тях. Причината е отново същата – зад всички фалшиви последователи в Instagram не стоят истински хора, които да виждат публикуваните снимки. Това се отнася и за гледаемостта на Story-тата.

4. Спадащ брой последователи в Instagram 

Закупуването на фалшиви последователи в Instagram е в разрез с Общите условия на социалната мрежа, поради което тя постоянно ги трие. Това означава, че броят на закупените фалшиви последователи в Instagram от твоя приятел ще започне да намалява. Това ще се случи, защото Instagram ще започне да трие всички фалшиви последователи, които открива. Това ще продължи докато в един момент твоят приятел разполага отново само хиляда последователи.

5. Потребители със странни имена = фалшиви последователи в Instagram

Ако повече от половината последователи на твоя приятел притежават странни имена като например tm09d, jhglgh5, abbcc1543, eje_grg57, _2_gr, то те със сигурност са фалшиви последователи в Instagram.

Макар някои български “звезди” с фалшиви последователи в Instagram да успяват да заблуждават относно своята популярност в социалната мрежа, това най-вероятно няма да продължи още дълго време. Ако на профил повече от половината последователи са ботове, се създава реална опасност Instagram да изтрие акаунта. Такива случаи се наблюдават вече и в България, дори с известни личности, на които им се наложи да си правят нови профили след изтриване заради фалшиви последователи в Instagram.

фалшиви последователи в Instagram
Фалшиви последователи в Instagram

Ако не искаш да ставаш за смях пред своите приятели, познати и непознати, не рискувай с купуване на фалшиви последователи в Instagram. Ако искаш да притежаваш по-голям брой последователи в Instagram, обърни се към нас. Ние от InstaStar ще ти осигурим реална публика от реални последователи. С нея ще нарастват лайковете и коментарите под твоите публикации, превръщайки те в истинска Instagram звезда.

Какво представляват тези фалшиви последователи в Instagram?
1. Рязък ръст в броя последователи в Instagram
2. Много последователи в Instagram, но малко лайкове
3. Много последователи в Instagram, малко коментари
4. Спадащ брой последователи = фалшиви последователи в Instagram
5. Потребители със странни имена = фалшиви последователи в Instagram