успешен бизнес в Инстаграм
instastarltd
септември 23, 2021 businessInstagram 0 Comment

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм

За да имаш успешен бизнес в Инстаграм е необходимо да управляваш профила си информирано. Единствено чрез успешна стратегия присъствието ти в най-използваната социална мрежа може да генерира разпознаваемост на твоите услуги и продукти, а от там и повече продажби. За да ти помогнем, ние от InstaStar, ти представяме нашите 10 стъпки за реализиране на успешен бизнес в Инстаграм.

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 1. Свържи Инстаграм профила си с този във Фейсбук

Налице е възможност за свързване на бизнес профил в Инстаграм с бизнес страница във Фейсбук. Създаването на подобна връзка позволява снимките и видеата, които публикуваш в Инстаграм, да бъдат директно споделяни и във Фейсбук. По този начин лесно и бързо твоите Фейсбук последователи ще се превърнат в последователи на Инстаграм профила ти. Това ще създаде допълнителна посещаемост и за двата профила, което задължителна стъпка за реализиране на успешен бизнес в Инстаграм.

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 2. Създай допълнителни бутони

Социалната мрежа дава няколко добри възможности, чрез които може да подпомогнеш директните си продажби, а от там и да реализираш успешен бизнес в Инстаграм. Например, специално за бизнес профилите е създадена допълнителна функция. Чрез нея може да създадеш директни бутони за изпращане на имейл до теб, за показване на местоположение на офиса/магазина/ресторанта ти, както и данните на твой телефонен номер. Така ще предоставиш на последователите си още няколко допълнителни начина да се свържат с теб при интерес към предлаганите от теб продукти и услуги. Това ще създаде основа за повече продажби и изграждане на успешен бизнес в Инстаграм.
успешен бизнес в Инстаграм
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм
 Социалните мрежи лесно могат да създадат трафик в твоя сайт. Без неговото постигане не би било възможно реализирането на успешен бизнес в Инстаграм. За целта в потребителската информация на твоя Инстаграм профил постави линк към сайта ти. Ако твоят бизнес акаунт натрупа над 10 хиляди последователи, ще имаш възможност и да поставяш линкове и в публикуваните от теб Story-та.

4. Редовно публикувай съдържание

За да имаш успешен бизнес в Инстаграм е необходимо твоят профил да има интригуващ вид и оформление. За целта публикувай редовно снимково съдържание на предлаганите продукти и услуги, като се старай снимките да изглеждат винаги професионално. Направи публикацията информативна. Като описание под снимката постави информация какво представлява твоят продукт, как се използва, какви са неговите плюсове, какъв е неговият размер. Така лесно и бързо ще запознаеш своите последователи с предимствата, които притежават твоите продукти и услуги. По този начин получаваш възможност да ги убедиш да направят покупка, което е основополагащо за изграждането на успешен бизнес в Инстаграм.
успешен бизнес в Инстаграм
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 5. Използвай релевантни #хаштагове

Правилното използване на хаштагове е основен способ за увеличаване на видимостта на твоето съдържание, а от там и основа за изграждането на успешен бизнес в Инстаграм. Задължително под всяка публикация в твоя бизнес профил поставяй #хаштагове. Целесъобразно е те да отговарят на два критерия. Първо, те трябва да категоризират продукта, който е на снимката. По този начин потребителите, които търсят продукта от твоя снимката, лесно ще го открият. Например, ако публикуваш снимка на продавано от теб червило, постави под снимката #червило. Така всички дами, които търсят червило в Инстаграм, ще открият точно твоя профил. Второ, използваните от теб #хаштагове трябва да бъдат сред най-търсените в социалната мрежа. По този начин твоята публикация ще има възможност да привлече по-голям брой потребители, които могат да се превърнат в твои клиенти. Това е и най-лесният начин за постепенно изграждане на успешен бизнес в Инстаграм.

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 6. Публикувай видеа и Story-та

За да създадеш успешен бизнес в Инстаграм не е достатъчно да публикуваш качествени снимки на предлаганите от теб продукти и услуги. Необходимо е да се възползваш и от възможността за публикуване на видеа и Story-та. Би било полезно чрез тях да покажеш предлаганите от теб продукти в действие, за да могат твоите потенциални клиенти да видят как биха им били полезни.

7. Използвай инфлуенсъри

Рекламирай допълнително твоя Инстаграм профил с помощта на успешни инфлуенсъри. Нека те да разкажат на твоите и техните последователи за ползите на предлаганите от теб продукти или услуги. Така ще привлечеш към своя профил не само нови последователи, но и голяма разпознаваемост. Без нея изграждането на успешен бизнес в Инстаграм ще бъде значително по-трудно начинание.
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 8. Отговаряй на запитвания

Добрата комуникация с последователите е основно правило за успешен бизнес в Инстаграм. Поради това е задължително отговарянето на запитвания от твоите последователи, които на практика са твои потенциални клиенти. Това се отнася както за личните съобщения, така и за коментарите под снимките. Най-често ще получаваш въпроси, свързани с размера и цената на предлагания продукт. Предоставяй винаги исканата информация, като не забравяй, че в този момент имаш директен контакт с потенциален клиент. Това означава, че имаш лесна възможност да го убедиш да закупи твоя продукт. Успееш ли да ги насочиш към покупка, лесно ще изградиш успешен бизнес в Инстаграм.

9. Наблюдавай анализите

Инстаграм предоставя на своите потребители още една допълнителна функция, която е полезна за изграждане на успешен бизнес в Инстаграм. Благодарение на нея можеш ежедневно да следиш статистиките на твоя бизнес профил. Тя ще ти покаже през изминалата седмица с колко са нарастнали твоите последователи, колко е висока тяхната ангажираност, какви са техните възраст, пол и местоположение. В кои дни и часове снимките имат най-голям успех? Какъв брой от твоите последователи са посетили сайта ти чрез линка в профила и др. Предоставяната от Инстаграм информация може да ти помогне да развиваш правилно профила си, за да изградиш успешен бизнес в Инстаграм.
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 10. Реализирай допълнително популяризиране

Понякога дори и при устойчиво следване на всички стъпки за изграждане на успешен бизнес в Инстаграм резултатите могат да не бъдат удовлетворяващи. Ето защо ние от InstaStar сме на твое разположение. Най-голямата трудност при развиването на успешен бизнес в Инстаграм е създаването на популярност и привличането на нови последователи. Ние ще се погрижим точно за това! Ще популяризираме бизнес профила ти с гарантирани количествени резултати. Всеки месец стотици нови последователи, отговарящи на определени от теб характеристики като пол, възраст, националност, интереси и други. Ще получаваш не просто последователи, а потенциални клиенти.

10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 1. Свържи Инстаграм профила си с този във Фейсбук
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 2. Създай допълнителни бутони
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 3. Постави линк към твоя сайт
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 4. Редовно публикувай съдържание
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 5. Използвай релевантни #хаштагове
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 6. Публикувай видеа и Story-та
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 7. Използвай инфлуенсъри
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 8. Отговаряй на запитвания
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 9. Наблюдавай анализите
10 стъпки за успешен бизнес в Инстаграм – 10. Реализирай допълнително популяризиране