poveche-haresvaniya-v-instagram
instastarltd
септември 23, 2022 InfluencerInstagram 0 Comment

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

Притежаваш Инстаграм профил и копнееш за повече харесвания в Инстаграм? Има и по-добър начин от това да разчиташ на фалшиви лайкове и коментари от ботове. Представяме ти нашите 7 съвета за подобряване на откриваемостта на твоя профил, които ще доведат до органично получаване на повече харесвания в Инстаграм.

1. За повече харесвания в Инстаграм – оптимизирай секция Био

За да имаш много повече харесвания в Инстаграм е необходимо да създадеш по най-добрия начин текста на биографията на твоя профил. Търсенето в Инстаграм работи по сходен начин като това на Google. При използване на търсачката на Инстаграм социалната мрежа показва най-подходящите профили въз основа на въведената дума. Ако впишеш в твоята биография ключови думи, които са свързани с публикуваното от теб съдържание, то профилът ти ще се показва на най-подходящите за теб търсения. Например, ако в твоя Инстаграм профил публикуваш предимно съдържание, свързано с твоето хоби – гримиране, то в текста на твоето Био добави следните думи: „makeup“, „преобразяване“ и „гримове“. По този начин хората, които въвеждат в търсачката на Инстаграм тези или подобни на тях думи, ще откриват лесно твоя профил. Колкото повече потребители виждат твоя акаунт, толкова повече харесвания в Инстаграм ще печелят твоите снимки и видеа.

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

2. За повече харесвания в Инстаграм – оптимизирай потребителско си име

За да генерираш повече харесвания в Инстаграм е необходимо да оптимизираш не само твоята Биография, но и твоите имена и потребителското име. Ако включиш някоя от избраните от теб ключови думи в твоите имена и потребителско име, то ще имаш още по-добри шансове за по-голяма откриваемост на твоя акаунт. Тя, от своя страна,  ще доведе до бързо придобиване на повече харесвания в Инстаграм. Така например потребителски имена от типа на „ivanovfitness“ и „makeupbyivanova” биха били допълнителен плюс за развитието на твоя профил и ангажираността на публикациите ти.

3. За повече харесвания в Инстаграм – публикувай само качествено съдържание

Ако целиш да привлечеш вниманието на твоята аудитория, задължително трябва да публикуваш единствено висококачествено съдържание. Това се отнася както за снимките, така и за видеата. За да получаваш повече харесвания в Инстаграм твоите публикации трябва да отговарят на тези 3 условия. На първо място, постовете трябва да имат красива композиция и правилен фокус. На второ място, те трябва да притежават хубави и ярки цветове. За целта не е необходимо да разполагаш с професионален фотоапарат, или да използваш услугите на фотограф. Ако камерата на твоя телефон не е на търсеното ниво, винаги можеш да се възползваш от предлаганите от Инстаграм филтри. Чрез тях лесно би могъл да подобриш цветовата палитра на твоето снимково съдържание. На последно място, но не и по важност, твоите публикации трябва задължително да предизвикват емоция сред потребителите. Тя може да бъде както положителна, така и дори негативна. Важно е нейото наличие, което ще генерира по-голямо достигане на публикацията, а от там и повече харесвания в Инстаграм.

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

4. За повече харесвания в Инстаграм – създавай оптимизирани текстове

Текстовото съдържание под снимките и видеата е не по-малко важно от съдържанието и качеството на изображенията. За да срещат твоите публикации голям интерес задължително условие е текстът под тях да бъде описателен, интересен и винаги подбуждащ към силни емоции. Това обаче често не е достатъчно, за да получаваш желаните от теб повече харесвания в Инстаграм. За целта препоръчваме винаги да използваш ключовите думи на твоя профил в текстовете под публикациите ти. Това значително ще подобри шансовете публикацията да бъде видяна от правилната публика и да генерира много повече харесвания в Инстаграм.

5. За повече харесвания в Инстаграм – използвай хаштагове

Хаштаговете в Инстаграм играят същата роля като тази на всяка търсачка. Чрез тях потребителите в социалната мрежа откриват по-подходящо за тях съдържание. Това включва както Инстаграм профили, така и снимково и видео съдържание, които попадат към интересните за тях теми. Когато въведеш например #makeup под твоето Инстаграм видео за гримиране, то твоята публикация ще се покаже, когато някой търси в Инстаграм този конкретен хаштаг. Това ще генерира по-голям трафик към твоето видео от най-подходящата за теб публика. Важно е обаче винаги да се използват хаштагове, които изцяло съответстват на съдържанието на поста. По този начин не само ще привлечеш към твоя профил правилната аудитория, но и публикацията ще има по-голям шанс да получи повече харесвания в Инстаграм.

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

6. За повече харесвания в Инстаграм – публикувай в правилния момент

Количеството хора, които виждат твоите публикации, зависи от още един елемент – времето. Има дни и часове, през които снимките и видеата достигат до по-голям брой потребители и съответно постигат повече харесвания в Инстаграм. Такива са например дните понеделник и сряда, както и часовият диапазон между 17 часа и 19 часа. Времевите ограничения често не са константни, като те зависят най-често от това кога твоите последователи са най-активни. За целта е необходимо внимателно да анализираш активността в профила си, както и тази на твоите последователи. След като установиш най-благоприятните дни и часове за генериране на повече харесвания в Инстаграм, планирай винаги публикациите си изцяло спрямо тях.

7. За повече харесвания в Инстаграм – увеличи последователите си

Най-лесният начин за печелене на повече харсвания в Инстаграм е притежанието на голям брой последователи. Чрез тях твоите публикации ще достигат автоматично до голям кръг от хора, което многократно увеличава възможността за устойчиво придобиване на повече харесвания в Инстаграм. Ако изпитваш трудност в бързото привличане на нови последователи, ние сме за теб отново тук. Възползвай се от нашите услуги за популяризация в социалните мрежи и генерирай бързо и лесно повече харесвания в Инстаграм.

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

  1. За повече харесвания в Инстаграм – оптимизирай секция Био
  2. За повече харесвания в Инстаграм – оптимизирай потребителско си име
  3. За повече харесвания в Инстаграм – публикувай качествено съдържание
  4. За повече харесвания в Инстаграм – създавай оптимизирани текстове
  5. За повече харесвания в Инстаграм – използвай хаштагове
  6. За повече харесвания в Инстаграм – публикувай в правилния момент
  7. За повече харесвания в Инстаграм – увеличи последователите си