poveche-haresvaniya-v-instagram
instastarltd
септември 23, 2022 InfluencerInstagram 0 Comment

7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

Притежаваш Инстаграм профил и копнееш за повече харесвания в Инстаграм? Има и по-добър начин от това да разчиташ на фалшиви лайкове и коментари от ботове. Представяме ти нашите 7 съвета за органично подобряване на откриваемостта на твоя профил, които ще доведат до органично получаване на повече харесвания в Инстаграм.

1. За повече харесвания в Инстаграм оптимизирай секция Био

За да имаш много повече харесвания в Инстаграм е необходимо да създадеш по най-добрия начин текста на биографията на твоя профил. Търсенето в Инстаграм работи по сходен начин като това на Google. При използване на търсачката на Инстаграм социалната мрежа показва най-подходящите профили въз основа на въведената дума. Ако впишеш в твоята биография ключови думи, които са свързани с публикуваното от теб съдържание, то профилът ти ще се показва на най-подходящите за теб търсения. Например, ако в твоя Инстаграм профил публикуваш предимно съдържание, свързано с твоето хоби – гримиране, то в текста на твоето Био добави следните думи: „makeup“, „преобразяване“ и „гримове“. По този начин хората, които въвеждат в търсачката на Инстаграм тези или подобни на тях думи, ще откриват лесно твоя профил. Колкото повече потребители виждат твоя акаунт, толкова повече харесвания в Инстаграм ще печелят твоите снимки и видеа.

повече харесвания в Инстаграм
7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

2. Промени потребителското си име

За да генерираш повече харесвания в Инстаграм е необходимо да оптимизираш не само твоята Биография, но и твоите имена и потребителското име. Ако включиш някоя от избраните от теб ключови думи в твоите имена и потребителско име, то ще имаш още по-добри шансове за по-голяма откриваемост на твоя акаунт. Тя, от своя страна,  ще доведе до бързо придобиване на повече харесвания в Инстаграм. Така например потребителски имена от типа на „ivanovfitness“ и „makeupbyivanova” биха били допълнителен плюс за развитието на твоя профил и ангажираността на публикациите ти.

3. За повече харесвания в Инстаграм публикувай само качествено съдържание

Ако целиш да привлечеш вниманието на твоята аудитория, задължително трябва да публикуваш единствено висококачествено съдържание. Това се отнася както за снимките, така и за видеата. За да получаваш повече харесвания в Инстаграм твоите публикации трябва да отговарят на следните 3 условия. На първо място, постовете трябва да имат красива композиция и правилен фокус. Второ, те трябва да притежават хубави и ярки цветове. За целта не е необходимо да разполагаш с професионален фотоапарат, или да използваш услугите на фотограф. Ако камерата на твоя телефон не е на търсеното ниво, винаги можеш да се възползваш от предлаганите от Инстаграм филтри за подобрение на цветовата палитра. На последно място, твоите публикации трябва задължително да предизвикват емоция сред потребителите. Тя може да бъде както положителна, така и дори негативна. Важно е нейното наличие, което ще генерира по-голямо достигане на публикацията, а от там и повече харесвания в Инстаграм.

повече харесвания в Инстаграм
7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

4. За повече харесвания в Инстаграм създавай оптимизирани текстове

Текстовото съдържание под снимките и видеата е не по-малко важно от съдържанието и качеството на изображенията. За да срещат твоите публикации голям интерес задължително условие е текстът под тях да бъде описателен, интересен и винаги подбуждащ към силни емоции. Това обаче често не е достатъчно, за да получаваш желаните от теб повече харесвания в Инстаграм. За целта препоръчваме винаги да използваш ключовите думи на твоя профил в текстовете под публикациите ти. Това значително ще подобри шансовете публикацията да бъде видяна от правилната публика и да генерира много повече харесвания в Инстаграм.

5. Използвай подходящи хаштагове

Хаштаговете в Инстаграм играят същата роля като тази на всяка търсачка. Чрез тях потребителите в социалната мрежа откриват по-подходящо за тях съдържание. Това включва както Инстаграм профили, така и снимково и видео съдържание, които попадат към интересните за тях теми. Когато въведеш например #makeup под твоето Инстаграм видео за гримиране, то твоята публикация ще се покаже, когато някой търси в Инстаграм този конкретен хаштаг. Това ще генерира по-голям трафик към твоето видео от най-подходящата за теб публика. Важно е обаче винаги да се използват хаштагове, които изцяло съответстват на съдържанието на поста. По този начин не само ще привлечеш към твоя профил правилната аудитория, но и публикацията ще има по-голям шанс да получи повече харесвания в Инстаграм.

повече харесвания в Инстаграм
7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

6. За повече харесвания в Инстаграм публикувай в правилния момент

Количеството хора, които виждат твоите публикации, зависи от още един елемент – времето. Има дни и часове, през които снимките и видеата достигат до по-голям брой потребители и съответно постигат повече харесвания в Инстаграм. Такива са например дните понеделник и сряда, както и часовият диапазон между 17 часа и 19 часа. Времевите ограничения често не са константни, като те зависят най-често от това кога твоите последователи са най-активни. За целта е необходимо внимателно да анализираш активността в профила си, както и тази на твоите последователи. След като установиш най-благоприятните дни и часове за генериране на повече харесвания в Инстаграм, планирай винаги публикациите си изцяло спрямо тях.

7. За повече харесвания в Инстаграм трябва да увеличиш последователите си

Най-лесният начин за печелене на повече харсвания в Инстаграм е притежанието на голям брой последователи. Чрез тях твоите публикации ще достигат автоматично до голям кръг от хора, което многократно увеличава възможността за устойчиво придобиване на повече харесвания в Инстаграм. Ако изпитваш трудност в бързото привличане на нови последователи, ние сме за теб отново тук. Възползвай се от нашите услуги за популяризация в социалните мрежи и генерирай бързо и лесно повече харесвания в Инстаграм.

повече харесвания в Инстаграм
7 съвета за повече харесвания в Инстаграм

  1. За повече харесвания в Инстаграм оптимизирай секция Био
  2. Промени потребителското си име
  3. За повече харесвания в Инстаграм публикувай само качествено съдържание
  4. За повече харесвания в Инстаграм създавай оптимизирани текстове
  5. Използвай подходящи хаштагове
  6. За повече харесвания в Инстаграм публикувай в правилния момент
  7. За повече харесвания в Инстаграм увеличи последователите си