influensar-v-instagram
instastarltd
юли 01, 2021 InfluencerInstagram 0 Comment

Инфлуенсър в Инстаграм – какво е това?

Изразът „инфлуенсър в Инстаграм“ става все по-използван в нашето ежедневие. Мнозина го посочват като своя професия, а други като любимо хоби.

Какво обаче означава да си инфлуенсър в Инстаграм?

Инфлуенсър идва от английската дума „influence“, която означава „оказвам влияние“. На практика т.нар. инфлуенсър в Инстаграм е човек, който има много силно влияние върху хората в социалната мрежа Инстаграм. Той постига това благодарение на притежанието на голям брой Инстаграм последователи, които не само се интересуват от неговия живот, но и се влияят от неговото мнение.

Инфлуенсър в Инстаграм
Инфлуенсър в Инстаграм

Може ли дейността на един инфлуенсър да бъде професия?

Категорично отговорът е да! Да бъдеш инфлуенсър в Инстаграм е безспорно една от най-желаните професии в днешно време. Това се дължи на изключително високото заплащането на повечето инфлуенсъри в Инстаграм, което бива постигнато с минимални усилия. От всеки инфлуенсър в Инстаграм се изисква едно – да публикува снимки и видеа в своя Инстаграм профил. За мен това звучи като идеалната работа, но

Как точно един инфлуенсър получава пари?

Влиянието на рекламите по телевизията и промотирането на снимки в социалните мрежи нямат вече толкова силен ефект, както в миналото. Всеки от нас е по-склонен да приеме препоръка от уважаван от него човек, каквито са следените от нас инфлуенсъри в Инстаграм. Например аз редовно следя инфлуенсър в Инстаграм, който дава съвети за правилно хранене и здравословен начин на живот. В случай, че той препоръча в своя снимка или видео определена хранителна добавка, със сигурност бих се доверил на препоръката и ще си закупя продукта. Именно заради това влияние, което притежава всеки един  инфлуенсър в Инстаграм, все повече компании залагат на тях като средство за повишаване на продажбите. Много брандове търсят инфлуенсъри в Инстаграм, на които заплащат определена сума, за да рекламират техния продукт.

Инфлуенсър в Инстаграм
Инфлуенсър в Инстаграм

Аз мога ли да стана инфлуенсър в Инстаграм?

До скоро всички инфлуенсъри в Инстаграм бяха известни личности като певци, актьори, спортисти, писатели и модели. През последната година се наблюдава силен ръст в броя на инфлуенсърите в Инстаграм, които са т.нар. „обикновени“ хора. Нещо повече, най-скъпо платеният Инстаграм инфлуенсър в света е Кайли Дженър. Тя стана известна именно в социалната мрежа. Безспорната кралица на Инстаграм получава по 1 милион долара за публикуването на рекламна снимка на продукт в своя Инстаграм профил.  През 2019 г. тя стана най-младия милиардер в света. Постижение достигнато именно заради дейността си като инфлуенсър в Инстаграм.

Как да се превърна в инфлуенсър в Инстаграм?

Всеки може да бъде инфлуенсър в Инстаграм. От теб се изискват само две неща: 
1. Притежание на голям брой последователи в Инстаграм;
2. Публикуване на съдържание, което ангажира техния интерес. Ако имаш желанието да бъдеш инфлуенсър в Инстаграм, но все още не разполагаш с голям брой последователи – ние ще ти помогнем! А ти какво още чакаш? Свържи се с нас и се наслади на най-приятната професия!

 
Какво обаче означава да си инфлуенсър в Инстаграм?
Може ли дейността на един инфлуенсър в Инстаграм да бъде професия?
Как точно инфлуенсърът в Инстаграм получава пари?
Аз мога ли да стана инфлуенсър в Инстаграм?
Как да се превърна в инфлуенсър в Инстаграм?