бизнес в Инстаграм
instastarltd
ноември 01, 2021 businessInstagram 0 Comment

5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

Общият брой на бизнес профилите в Инстаграм е повече от 25 млн. С всеки ден техният брой се увеличава. Това извежда въпросът: „Защо е почти всеки бизнес в Инстаграм?“. Ние, от екипа на InstaStar, ти представяме 5-те причини, заради които и ти трябва да развиваш своя бизнес в Инстаграм.

1. 1 млрд. потребители = 1 млрд. клиенти на твоя бизнес в Инстаграм

Към 2021 г. Инстаграм разполага с повече от 1 млрд. потребители. Това е огромно количество хора, които в своето ежедневие използват разнообразни стоки и услуги. Нещо повече,  80% от потребителите декларират, че поне веднъж са направили покупка на продукт или услуга, мотивирани от съдържание в Инстаграм. Ето защо силното присъствие на твоя бизнес в Инстаграм може да удвои онлайн продажбите ти.

2. Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ти гарантира по-голяма разпознаваемост

Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ще ти гарантира много по-голяма разпознаваемост на твоите продукти и услуги. За разлика от рекламите по телевизията и билбордовете, информацията относно твоя бизнес в Инстаграм може да достигне много по-бързо до много по-голямо количество хора. Ако например твоят бизнес профил в Инстаграм разполага с 50 хиляди последователи, всяка публикация в него ще достига в рамките на минути до десетки хиляди хора.
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

3. Всеки бизнес в Инстаграм дава възможност за директен контакт с клиентите

За разлика от бариерата, която поставя телевизионната реклама, Инстаграм ти дава възможност за директен контакт с твоите редовни и потенциални клиенти. Те могат по всяко време да разгледат продуктите, които предлагаш. Те имат възможност да ти отправят въпрос за цена, размер и качество, както и да направят онлайн поръчка директно чрез Инстаграм. В същото време ти имаш шанс чрез директния си контакт с тях да ги убедиш да закупят точно твоя продукт или услуга. Благодарения на директния контакт ор популяризацията на твоя бизнес в Инстаграм  можеш да генерираш многократно увеличение на продажбите си.

4. Рекламирането на бизнес в Инстаграм дава възможност за таргетиране

Инстаграм позволява благодарение на хаштаговете под твоите публикации да насочваш продуктите си директно към потребители, които се интересуват от тях. Нещо повече, всеки, който иска да закупи продукт от твоята област, може лесно да те открие и да се свърже с теб чрез Инстаграм. Това е безценна възможност, която можеш да получиш единствено чрез реклама на своя бизнес в Инстаграм.

5. Развиването на бизнес в Инстаграм може да бъде бюджетно

Популяризацията в Инстаграм излиза на значително по-ниска цена в сравнение със скъпите телевизионни реклами и билбордове. В същото време обаче предлаганите от теб продукти и услуги могат да достигнат дори до по-многобройна аудитория и да генерират повече продажби благодарение на рекламата на твоя бизнес в Инстаграм.
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм

6. Бизнес в Инстаграм = бизнес във Фейсбук

Инстаграм позволява да свържеш профила си с този във Фейсбук. По този начин можеш бързо ще превърнеш твоите клиенти във Facebook в твои Инстаграм последователи. Нещо повече, имаш възможността да публикуваш снимково и видео съдържание едновременно и в двете социални мрежи. Благодарение на тези възможности, които ти предоставя популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм и Фейсбук, можеш да печелиш все ден много на брой нови клиенти.
Ако и ти искаш да развиеш своя бизнес в Инстаграм, екипът на InstaStar можем да ти помогнем. Ще ти осигурим атрактивно съдържание, голяма публика и много потенциални клиенти. Свържи се с нас!
бизнес в Инстаграм
5 причини да развивам своя бизнес в Инстаграм
1 млрд. потребители = 1 млрд. клиенти на твоя бизнес в Инстаграм
Популяризирането на твоя бизнес в Инстаграм ти гарантира по-голяма разпознаваемост
Всеки бизнес в Инстаграм дава възможност за директен контакт с клиентите
Рекламирането на бизнес в Инстаграм дава възможност за таргетиране
Развиването на бизнес в Инстаграм може да бъде бюджетно
Бизнес в Инстаграм = бизнес във Фейсбук